Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érvek a fürdőkádban történő fürdésre
  2023-12-19 22:00:52, kedd
 
  Érvek a fürdőkádban történő fürdésre : jót tesz az ereknek, csillapítja az izomfeszültséget, a szorongást és a fejfájást

Mindkettőnek, azaz a zuhanyozásnak és a fürdésnek is megvan a maga varázsa. Kétségtelen, hogy mindenki maga dönti el, hogyan is érzi jobban magát: egy gyors zuhany az, ami ellazítja, vagy szeret esténként egy fárasztó nap után beülni egy kád forró vízbe, amelybe illóolajokat is csepegtetett vagy fürdősót szórt és gyertyafénynél olvasgat, vagy egész egyszerűen csak hagyja, hogy a gondok és a napi problémák ,,kiszakadjanak" belőle.

Azonban most olyan érveket hoztunk a fürdőkádban történő esti fürdőzés mellett, hogy lehet, hogy a jövőben inkább emellett határoz és nem a zuhanyozás mellett. Mutatjuk is, melyek ezek.

A meleg fürdőzés mellett szólhat az az érv, hogy javítja a mentális és az érzelmi egészséget. Az esti fürdőzés megtámogatja az alvást is, nem mellesleg nagyon hangulatos környezetet teremt és biztosít a fürdőzés közbeni meditációhoz, illetve segít megszabadulni a napközben szerzett stresszfaktoroktól is, ez pedig nagyon pozitívan hat a mentális és az érzelmi egészségre is.

Ha depresszióval küzdünk vagy enyhe depressziós tüneteink vannak és esténként csak 30 percet töltünk a fürdőkádban, azt tapasztalhatjuk, hogy a depressziónk sokkal enyhébbé válik, de akár teljesen meg is szűnhet. Ennek oka, hogy a meleg fürdő csökkenti a stressz-szintet, viszont megemeli a szerotoninszintet, amitől sokkal jobb lesz a kedvünk, a hangulatunk is.

A meleg fürdőzés az izmoknak és az ízületeknek is rendkívül jót tesz. Ha még Epsom-sót is adunk a fürdővízhez, azt tapasztalhatjuk meg, hogy az izmaink teljesen ellazulnak és a fájdalmaink is megszűnnek.

A forró fürdőzés nemcsak a vércukorszint csökkentésében, hanem a kalóriák elégetésében is segíthet. Egy tanulmány arról számolt be, hogy egy-egy fürdőzés alkalmával annyi kalóriát égethetünk el, mint egy félórányi sétával.

A forró víz ellazítja a testet és jobban felkészít bennünket az alvásra. Amikor feszült testtel beleülünk a fürdővízbe, akkor a forró víz növeli a testhőmérsékletet és ellazítja az izmokat, ami nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is megnyugtat bennünket.

A forró vízben való üldögélés egyfajta gyakorlat az erek számára. Ez azért van, mert a víz fizikai nyomást gyakorol a testre és így növeli a szív kapacitását. Amikor a vízben vagyunk, a szív gyorsabban és erősebben működik, ez pedig kiváló edzés a szív számára.

A legtöbb fejfájástípust a fejben lévő erek szűkülése okozza. A forró víz ereinkre gyakorolt pozitív hatása felhasználható az erekre nehezedő nyomás enyhítésére és a fejfájás gyógyítására. A forró fürdő szintén nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük a napi szorongást és stresszt, és hogy jól érezzük magunkat.

Hogyan fürödjünk esténként egy kádnyi meleg vízben? Első lépésként teremtsük meg azt a környezetet, amely kikapcsol és feltölt bennünket. Semmiképpen se forró vizet engedjünk, csak meleget, mivel a forró vízben akár még rosszul is lehetünk.

Használjunk olyan termékeket, amelyek tovább fokozzák a relaxációnkat, például ilyenek lehetnek az illóolajok. Milyen illóolajat használjunk? Nagyon hatékony és remekül ellazít például a levendula-, a citrom-, a narancs-, a citromfű- vagy a kamilla-illóolaj.

Gyújtsunk gyertyát az élvezetek fokozására, és ilyenkor egy-egy pohár bor is megengedett.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: izomfeszültséget, tapasztalhatjuk, fejfájástípust, felhasználható, gyertyafénynél, csökkentésében, zuhanyozásnak, relaxációnkat, kiszakadjanak, megszabadulni, vércukorszint, depresszióval, megtámogatja, illóolajokat, gyógyítására, meditációhoz, elégetésében, csepegtetett, depressziónk, mindkettőnek, fürdővízhez, depressziós, fürdőkádban, hangulatunk, ízületeknek, fájdalmaink, kapacitását, használjunk, semmiképpen, csillapítja, megengedett, környezetet, kétségtelen, enyhítésére, csökkentsük, hangulatos, fürdőkádban történő, maga varázsa, gyors zuhany, napi problémák, jövőben inkább, zuhanyozás mellett, meleg fürdőzés, érzelmi egészséget, esti fürdőzés, fürdőzés közbeni, napközben szerzett, érzelmi egészségre, depressziónk sokkal, meleg fürdő, izmaink teljesen, forró fürdőzés,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fák lelke  Tehetségtelen gyerek nincs.  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Maradék idő  A Mester kezének érintése  Sokkal bölcsebb a természet,  S a dalok tanulsága  Esti kép  Ma  Gárdonyi Géza - Április végén  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Április 22. a Föld napja,  Ünnepelj csak  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Paul David Tripp Április 25  Naplemente  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Ahogy emelkedik a rezgés...  Kellemes esti időtöltést  Különös!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  György napra  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Emlék  A világnak égető szüksége van ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam Krisztina b...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Bella István: Zsoltár  képre írva  Lábad nyomát megőrzi a föld.  S a dalok tanulsága  Az Európai Unió is foglalkozik...  Esti kép  A föld szépségéért  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokkal bölcsebb a természet,  Beney Zsuzsa - Álom  Az idő elsodorja létezésünk  Tehetségtelen gyerek nincs. 
Bejegyzés Címkék
fürdőkádban történő, maga varázsa, gyors zuhany, napi problémák, jövőben inkább, zuhanyozás mellett, meleg fürdőzés, érzelmi egészséget, esti fürdőzés, fürdőzés közbeni, napközben szerzett, érzelmi egészségre, depressziónk sokkal, meleg fürdő, izmaink teljesen, forró fürdőzés, vércukorszint csökkentésében, kalóriák elégetésében, tanulmány arról, félórányi sétával, forró vízben, erek számára, szív kapacitását, vízben vagyunk, szív gyorsabban, szív számára, legtöbb fejfájástípust, fejben lévő, erekre nehezedő, fejfájás gyógyítására, forró fürdő, napi szorongást, kádnyi meleg, citromfű- vagy, élvezetek fokozására, izomfeszültséget, tapasztalhatjuk, fejfájástípust, felhasználható, gyertyafénynél, csökkentésében, zuhanyozásnak, relaxációnkat, kiszakadjanak, megszabadulni, vércukorszint, depresszióval, megtámogatja, illóolajokat, gyógyítására, meditációhoz, elégetésében, csepegtetett, depressziónk, mindkettőnek, fürdővízhez, depressziós, fürdőkádban, hangulatunk, ízületeknek, fájdalmaink, kapacitását, használjunk, semmiképpen, csillapítja, megengedett, környezetet, kétségtelen, enyhítésére, csökkentsük, hangulatos, zuhanyozás, egyszerűen, egészséget, égethetünk, termékeket, szorongást, illóolajok, illóolajat, fokozására, gyorsabban, megnyugtat, alkalmával, megszűnnek, fürdővízbe, fizikailag, mentálisan, egészségre, ellazulnak, levendula, teremtsük, erősebben, kikapcsol, lépésként, fürödjünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.